top of page

Ben de HÜDAPAR’dan Yanıt Bekliyorum

Anayasanın 1’inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın günlerdir tartışılan dördüncü maddesi işte bu. 26 kelimeden oluşuyor. Anlaması da çok basit. Diyor ki 1-2-3. maddeleri değiştiremezsiniz. Peki 1. – 2. – 3. maddelerde ne yazıyor?


Madde 1 – Türkiye devleti bir cumhuriyettir. 

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.

Madde 3 – Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "istiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.


Çok net bir soru soracağım! Cumhuriyetle; Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik ve sosyal bir hukuk devletiyle; ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye devletiyle; resmi dili olan Türkçe ile ay yıldızlı bayrakla; İstiklal Marşıyla ve başkentiyle ne derdiniz var?


Hür Dava Partisi, kısa ismiyle HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu...


Çıkın açıkça söyleyin...


Kelime oyunlarına gerek yok. Bu millet ne demek istediğinizi iyi biliyor da sizin söylemeye cesaretiniz yok.


Bir Türk vatandaşı olarak benim de teklifim şudur: Anayasa’ya bir madde eklensin, ilk 4 madde ile ihtilafı olanların Türkiye Cumhuriyeti ile tüm bağı tamamen kesilsin.




1 Comment


Guest
Sep 19

Kalemine sağlık kardeşim harika bir yazı olmuş

Like
bottom of page