top of page

“Geçmişe Mazi Derler” Sayın Akşener

Güncelleme tarihi: 6 Eki 2023

Aslında bu atasözünün tamamı “Geçmişe mazi, yenmişe kuzu derler” Yani geçmişte kalan olayların üzerinde durulmasında bir yarar yoktur.

Peki ben neden bir atasözüyle başladım bu yazıma? Çünkü İYİ Parti’nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, bugünü yaşamıyor, yarını planlamıyor, dünde takılıp kalmış.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde partisinin il teşkilatlarını ziyaretlerine başladı. İlk ziyareti de partisinin en yüksek oyu aldığı Edirne’ye gerçekleştirdi.


Neler anlattı peki? Kaybedilen 2023 seçimleri için “Ben masa falan yıkmadım, o seçim kazanılabilsin diye zehir içtim ve kalktım” dedi. Konuşmasında 6 sene öncesine gitti ve 2018’de Cumhuriyet Hak Partisi’nden İYİ Parti’ye 15 milletvekilinin transferini hatırlatarak “CHP bünyesinde görev yapan pek çok siyasi arkadaşlarımız televizyonlara çıkıp 15 milletvekili mevzunu söylüyorlar. Biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik, halen alacaklıyız” dedi.


Bir de kendisinin de aday olduğu ve 3 milyon 649 bin 30 oyla, yüzde 7,29’da kaldığı 2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminin öncesini hatırlattı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun o seçim için Abdullah Gül'ün adaylığını istediğini anlattı. Yani yine maziye daldı…


Ben de Sayın Akşener gibi eskilere dalıp yazıyı uzatmak istemiyorum. Sadece şunu söyleyeceğim; siyaset cesaret işidir. Siyaset vaat işidir. Meral Akşener de artık geçmişte yaşananları anlatıp şikâyet etmeyi bırakıp, geleceğe bakmalıdır. Önlerinde 6,5 ay sonra yapılacak bir mahalli idareler seçimi var. Ve İYİ Parti o seçime kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu. (tabii bu karar yine son anda değişmezse) Madem böyle bir karar alındı, hızla adayların belirlenip, yerelde neler yapacaklarını anlatmaya başlamaları lazım.

Yoksa böyle eskiye dalarak, önceki oy oranlarına bile ulaşamazlar…

Comentários


bottom of page