top of page

“Hareketsiz” Hareket Partisi!

Güncelleme tarihi: 6 Eki 2023

Tüm SEZİyorum okuyucularına merhaba… Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu ve Ankara’da görev yapan bir medya mensubu olarak genellikle siyasetin en sıcak başlıklarını takip ediyorum. Bu nedenle yazılarım genellikle siyaset özelinde olacak. Siyasetin yoğun gündeminin arasında fırsat buldukça tabii ki farklı konuları da gündemime alacağım. ilk yazımı keyifle okumanızı dilerim. O halde buyrun başlayalım…

Aylarca Türkiye’nin neredeyse tek gündem konusu olan genel seçimler geride bırakıldı ancak yerel seçimlereyse 250 gün kaldı.


AK Parti ekonomiyle ve seçim vaatleriyle, Cumhuriyet Halk Partisi kurultay ve değişim tartışmalarıyla uğraşırken; genel seçimlerden üçüncü parti olarak çıkan Milliyetçi Hareket Partisi, mahalli idareler seçimleri için hazırlık sürecini resmen başlattı.


2019 yerel seçimlerinin MHP açısından fotoğrafına bakacak olursak; Elindeki 3 büyükşehir belediyesinden 2’sini (Adana ve Mersin) kaybetti, sadece Manisa’yı koruyabildi. Isparta’yı AK Parti’ye, Kars’ı HDP’ye kaptıran MHP; Amasya, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karaman, Kastamonu ve Kütahya belediyelerini ise AK Parti’nin elinden aldı.


2024 Yerel seçimleri arefesinde mevcut haliyle; 1 büyükşehir, 10 il, 133 ilçe ve 88 belde toplamda da 232 belediyenin yönetimi Milliyetçi Hareket Partisi’nin elinde…


Peki 2024 seçimi için ne yapacak MHP? Cumhur ittifakı ile seçime girip İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde 2019’da olduğu gibi yine aday çıkarmayacak mı, yoksa iddiasını ortaya koymak adına yarışa kendi adaylarıyla mı girecek?


Mevcut duruma baktığımızda birinci ihtimalin yüksek olduğu aşikar. Bu da şu anlama geliyor; MHP ne ülkeyi yönetmeye ne de yerel yönetimlerde söz sahibi olmaya talip.


Halbuki siyaset rekabet ve mücadele işidir. İsminde “hareket” kelimesi bulunan partininse bu denli hareketsiz kalması her ne kadar hazırlık sürecinin başlatıldığı duyurulsa da yerel seçim sürecinin geçmişteki dönemlerin aksine durağan geçeceğinin göstergesi.


Zaten 2018, 2019 ve 2023 seçimlerinin öncesine baktığımızda da MHP’nin seçim sürecinde rakiplerine göre çok az miting yaptığını görüyoruz. Yani meydanlarda da “hareketsiz” bir konuma geldi MHP.


Sözün özü; yerel seçimlere 250 gün kalsa ve hazırlıklar başladı dense de, MHP’nin seçim stratejisi hareketsizlik olacak gibi…


Yorumlar


bottom of page