top of page

Haftanın Panoraması -1

Güncelleme tarihi: 7 Ağu 2023



31 Temmuz Pazartesi


Türk-İş açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Açlık sınırı 11.402 lira olan asgari ücretin 256 lira üzerine çıktı, 11.658 lira olarak hesaplandı. Yoksulluk sınırıysa 1 ayda 33.788 liradan 37.974 liraya yükseldi.

1 Ağustos Salı


4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2 yıllık maaş zammı pazarlığı başladı. 2024–2025 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinin ilki yapıldı. Yetkili konfederasyon Memur-Sen 2 yıl için % 110 zam talebiyle masaya oturdu.

2 Ağustos Çarşamba


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dizisini çeken ve 29 Ekim’de izleyici karşısında olacağını duyuran dijital platform Disney Plus, ermeni lobisinin baskılarına boyun eğdi, dizinin tüm dünyada değil sadece Türkiye'de şifresiz kanalda yayımlanacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 52 ilin emniyet müdürü değişti. Süleyman Soylu döneminde göreve gelen İl Emniyet Müdürleri kızağa çekildi.

3 Ağustos Perşembe


Enflasyonda 8 aylık düşüş trendi sona erdi. Aylık enflasyon son 18 ayın zirvesine çıktı, temmuz’da aylık enflasyon yüzde 9,49; senelik enflasyon yüzde 47,83 olarak açıklandı. Zam şampiyonu ÖTV’de yapılan güncelleme ile bir gecede litre fiyatı 6 lira değişen akaryakıt oldu. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısından çıkan kararla Genelkurmay Başkanı değişti, Orgeneral Metin Gürak Türk Silahlı Kuvvetlerinin 1 numaralı ismi oldu.

4 Ağustos Cuma


Dünyanın gözü kulağı bu buluşmada… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ağustos ayı içerisinde Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Tahıl koridoru anlaşması tekrar devreye girecek mi sorusunun yanıtı o kritik görüşmede belli olacak…



Comments


bottom of page